C.M.I. STOIAN MIRELA
Acupunctura Constanţa
 

Acupunctura istoric

``Dacă ai destulă răbdare poţi observa că până şi iarba se transformă în lapte.``
Lao Zi


ISTORICUL ACUPUNCTURII

Acupunctura a îndurat testul timpului mii de ani în China. În ultimul mileniu, s-a răspândit în țările vecine ale Chinei, precum Japonia, Coreea și Vietnam. Și în ultima vreme câștigă popularitate în mod constant în Occident, pentru motive foarte bune.

Prin rădăcinile sale istorice, geografice și culturale, condițiile sale de implantare în Occident, acupunctura nu tine doar de medicină, ci și de antropologie, istorie a științei, epistemologie, sociologie.
 

AVANTAJE

Puternica, versatila, dar simplista.

În primul rând, acupunctura este foarte puternica, versatila, și totuși simplista .

``Pe cit de simpla pe atit de ingenioasa. Aceasta simplitate presupune o sinteza, pe care observatorii de acum 3000 ani erau mai apti de a o face decat cercetatorii moderni mereu in criza de timp si nerabdatori sa generalizeze datele culese de pe campul ingust al microscopului``(C.Ionescu-Tirgoviste-Teoria si practica acupuncturii moderne). Este nevoie doar de ace de acupunctura, mingi de bumbac și alcool. În mâinile unui expert acupuncturist se pot aduce beneficii la sănătatea individului.

Organizația Mondială a sănătății a recunoscut valoarea terapeutică a acupuncturii în tratarea a sute de boli în 2003.
UNESCO a înscris-o în patrimoniul cultural imaterial al umanității la 16 noiembrie 2010.

Studiile au descoperit că acupunctura poate fi folosita pentru a trata atât boli fizice și mentale. De asemenea, este utila pentru tratamentul bolilor cronice. Aceasta ajută la îmbunătățirea memoriei, stimularea sistemului imunitar, și în reglarea hormonilor.

Mulți pacienti au afirmat ca s-au diminuat considerabil sau in totalitate dureri de cap, dureri de spate, dureri articulare, insomnie, stres și oboseală după completarea sesiuni de acupunctura prescrise. Se restabilește energia și crește rezistența generală a corpului.

Fără efecte secundare

NIH (institutele naționale de sănătate) au raportat că acupunctura are efecte adverse mai mici în comparație cu medicamente prescrise și alte proceduri medicale urmate pentru tratamentul condițiilor similare.

Terapie complementară

Acupunctura poate fi o terapie eficientă complementara pentru a trata unele dintre cele mai complexe și dificile boli.

Acupunctura si plantele medicinale
Istoric, medicina traditionala chineza are cinci tehnici de vindecare:

Acupunctura (针灸)

Medicina pe bază de plante (中药),

Masajul-presopunctura ,

Regimul igieno-dietetic (食疗
și
Exerciții terapeutice, cum ar fi: Tai chi (太极), Kong Fu (功夫) și Qi Gong (meditație, 气功).

In tratatele clasice ale acupuncturii este inscris unul dintre marii maestrii ai Colegiului Medical Imperial din aceea perioada SUN SI MIAO, autor a doua lucrari magistrale : 1000 de remedii de mare valoare si cea de a doua Supliment la cele 1000 de remedii de mare valoare.Una dintre reflectiile sale pe care ar trebui sa o cunoasca toti acupunctorii moderni ,este urmatoarea :

``Cei care folosesc acupunctura si deloc medicamentele sau cei care folosesc medicamentele si deloc acupunctura sunt medici inferiori.Cel care cunoaste si acupunctura si medicamentele este cu adevarat un medic bun``.

Acupunctura intra in Europa in 1671 HARVIEU publica la Grenoble –Franta ``Secretele Medicinii chineze,constind in cunoasterea profunda a pulsurilor ``,iar TEN RHYNE-medic olandez ,publica la Londra in1683 o dizertatie interesanta asupra acupuncturii.

In 1861 ,Stefan Fodor publica la Craiova o lucrare interesanta ``Desteptatorul de viata sau mintuitorul boalelor rheumatice si allu boalelor nervoase,unu nuou methogu de vindecare numitu BAUNSAIDISMUL``.Tehnica consta in inteparea prin tapotaj a zonelor bolnave, ca mijloc de tratament al acestora.

«Notre plus grande gloire n'est point de tomber,
mais de savoir nous relever chaque fois que nous tombons.»

-Confucius-


``Virtutea superioară este asemenea apei. Apa şi virtutea dăruiesc detaşate binefacerile lor tuturor fiinţelor şi lucrează fără luptă. Ambele se menţin în locurile pe care omul ignorant le dispreţuieşte: locuri joase, ranguri modeste. Când virtutea există iubeşte tot Pământul. În inima omului virtutea este vidul beatific.

În binefacere, virtutea este fermecătoarea omenie. În vorbă este sinceritate. În administraţie este conducerea bună. În activitate este puterea realizatoare. În acţiune este timpul, stăruinţa, clipa cea mai prielnică. Singură virtutea lucrează fără luptă, astfel nu-şi face duşmani.``
Lao Zi


ACUPUNCTURA IN ROMÂNIA Istoricul acupuncturii in Romania este bogat in evenimente, la care au participat multi medici din cele mai variate specialitati.

1934 este anul in care medicul N.Vatamanu mentioneaza termenul ACUPUNCTURA in lucrarea ``Reflexoterapia moderna``.

1946 ilustrulclinician si cercetator I.Bratu –cea mai prestigioasa figura a acupuncturii romanesti, deschide prima practica de acupunctura intr-un serviciu medical privat.

1958 Domnia sa publica prima lucrare de acupunctura intr-o revista medicala romaneasca –VIATA MEDICALA din 8 august 1958 -``OBSERVATII CRITICE PRIVIND TRATAMENTUL PRIN ACUPUNCTURA`` 1958;datorita rigorii stiintifice demonstrate de cei trei pionieri ai acupuncturii romanesti I.Bratu ,N.N.Gheorghiu si Cristea Dragomirescu, CONSILIUL MEDICAL AL MINISTERULUI SANATATII DIN ROMÂNIA recunoaste acupunctura ca o metoda oficiala de tratament.
Este prima acceptare oficiala a acupuncturii in Europa.

Primul Centru experimental de Acupunctura a fost in cadrul Poloclinicii Coltea –Bucuresti ,ulterior centre de acupunctura au luat fiinta la Cluj, Calan, Galati Herculane, Techirghiol, Focsani , Timisoara si in alte orase.


1969 prima teza de doctorat cu tema de acupunctura sustinuta de medicul T.Craciun –Cluj``Contributii la problema relatiilor reflectorii dintre tegument si organele interne``

1971 alte teze de doctorat printre care cea a medicului C.Ionescu-Tirgoviste``Tratamentele hipertensiunii si mecanismele de scadere ale presiunii arteriale prin acupunctura``.
1971 ``Valoarea terapeutica a acupuncturii in patologia sistemului nervos ``sustinuta de medical D.Constantin.

1979 :Sectia de Acupunctura initiaza un program de cercetari clinice ; diabet si boli metabolice, neurologie, reumatologie, orl, medicina generala , medicina interna

1979 :este organizat primul curs de acupunctura de catre Centrul de perfectionare al Ministerului Sanatatii

1982 la Bucuresti se organizeaza primul curs international de acupunctura pentru un grup de medici din Danemarca.

1982;C.Ionescu-Tirgoviste si S.Pruna pun la punct tehnica electroacupunctografiei(EAG), care va permite inregistrarea grafica a evenimentelor electrice care au loc la nivelul punctelor de acupunctura in timpul stimularii lor mecanice sau termice.

Profesorul G.Litarczek care a abordat domeniul analgeziei prin acupunctura de pe pozitia neurofiziologica moderna

1991 apare la Bucuresti Revista Romana de Acupunctura, deschisa pentru o larga participare internationala si cu perspectiva de a se transforma in viitor in Revista Europeana de Acupunctura.

1992 ,1-2 noiembrie a avut loc la Bucuresti Congresul Roman International de Acupunctura

``Omul are trei moduri de a acționa inteligent: prin gândire – cel mai nobil; prin copiere – cel mai simplu; și prin experiență – cel mai greu``
Confucius

Ca medic care practica acupunctura, am mai bine de 25 de ani de experienta in acest domeniu.

Am absolvit Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Victor Babas-Timisoara in anul 1991.

Am lucrat ca medic stagiar in cadrul Spitalului Judetean Constanta.
Incepind din 1992 am practicat medicina numai in SISTEM PRIVAT in cadrul cabinetului meu

C.M.I Mirela Stoian( Stangaciu.) 

Am competente in Acupuncuta si Apifitoterarie si sunt medic specialist in Medicina de Familie.

Sunt unul dintre putinii medici specialist de Medicina de Familie care practica doar Acupuncura , motiv pentru care am contract cu C.J.A.S numai si numai pentru Acupunctura.

Experienta mea clinica este strict legata de acupunctura, motiv pentru care pot sa spun ca am rezultate bune si foarte bune la pacientii cu:
Sindroame artrozice: spondiloza, artroza, gonartroza, discopatie lombara; Sindroame nevralgice :nevralgie de trigemen,sindromul Arnold, migrene, lombosciatica Tulburati de somn, sindromul de oboseala cronica.
Tulburati endocrino-metabolice, Infertilitatea la femei si barbati, Tulburari ale sistemului digestive si urinar.

Asa cum marele filosof Confucius a spus in citatul de mai sus si in cazul meu, experienta medicala a venit cu trecerea anilor si aceasta ma asigura sa ofer pacientilor toate informatiilie necesare si impreuna sa colaboram si sa luam decizia terapeutica cea mai buna .
 

PARTENERII MEI

As dori sa multumesc colegilor cu care colaborez de-a lungul anilor din aproape toate specialitatile medicale de la medicina de familie la cea sportiva, la reumatologie, medicina interna, endocrinologie, ginecologie, neurologie, pentru inteligenta lor intelectuala si emotionala, vorbindu-le pacientilor despre acupunctura
Le datorez recunostinta pacientilor mei care sunt disciplinati si contribuie impreuna cu mine la realizatea acului terapeutic .
 

MEDIA

De-a lungul timpului am fost solicitata de catre ziarele locale si nu numai sa explic cum functioneaza tratamentul prin acupunctura si apifitoterapie TV Neptun , Cugetul Liber Formula AS Revista Femeia

«Notre plus grande gloire n'est point de tomber, mais de savoir nous relever

chaque fois que nous tombons.»

Despre

C.M.I. STOIAN MIRELA
Acupunctura Constanţa

0722 552 698

medicinanaturii@gmail.com

C.M.I. STOIAN MIRELA Acupunctura Constanţa

Click pentru mesaj WhatsApp

Site web realizat si administrat de FCR Media On Line SRL - www.rentasite.ro

C.M.I. STOIAN MIRELA Acupunctura Constanţa

C.M.I. STOIAN MIRELA
 

CUI: 20845328

Bd. Ferdinand I, Nr. 87, Bl. A4, Sc. A, Ap. 3, Constanţa,
Cod Postal 900717,
Jud. Constanţa

Program

Luni    9:30 - 18:00
Marţi    9:30 - 18:00
Miercuri    9:30 - 18:00
Joi    9:30 - 18:00
Vineri    9:30 - 18:00
Sâmbătă    9:30 - 13:00

Contact

Telefon:
0722 552 698

Email:
medicinanaturii@gmail.com

C.M.I. STOIAN MIRELA Acupunctura Constanţa